ENERJİSA, Servis Yönetim ihtiyaçlarını karşılamak için BMC Software REMEDY çözümümüzü seçti

1996 yılında Sabancı şirketlerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere otoprodüktör olarak kurulan Enerjisa, 2007 yılı Mayıs ayında Sabancı Holding ile Avrupa’nın önde gelen elektrik şirketlerinden biri olan Verbund tarafından imzalanan, [...]


ENERJİSA, Servis Yönetim ihtiyaçlarını karşılamak için BMC Software REMEDY çözümümüzü seçti

1996 yılında Sabancı şirketlerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere otoprodüktör olarak kurulan Enerjisa, 2007 yılı Mayıs ayında Sabancı Holding ile Avrupa’nın önde gelen elektrik şirketlerinden biri olan Verbund tarafından imzalanan, eşit hisse ve yönetim ortaklığına dayalı ortaklık anlaşması sonrasında, Türkiye elektrik enerjisi sektöründe üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti içeren dikey entegrasyona dayalı bir stratejiyle pazarda liderlik hedefleyen bir şirket haline gelmiştir. Bu hedefe yönelik faaliyetler, 2011 yılında kurulan ve Enerjisa Enerji Üretim, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış ve Ticaret, Enerjisa Elektrik Dağıtım ve Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış olmak üzere 4 operasyonel şirketi bünyesinde bulunduran çatı şirketi Enerjisa Enerji A.Ş. bünyesinde sürdürülmektedir.


Enerjisa 2015 yılında minimum 5000 MW kurulu güç ve Türkiye elektrik enerjisi piyasasında en az %10 pazar payına ulaşmayı hedeflemektedir. Enerjisa ayrıca doğal gaz piyasasında kendi ihtiyaçlarını optimize etmek amacıyla aktif olarak gaz tedariki ve ticareti operasyonlarını da yönetmektedir.


Yaptıkları ön araştırma ve çalışmalar sonucunda ITSM süreçlerinde Incident, Problem, Change, CMDB, Asset modülleri devreye alınmaktadır. Projenin uyarlaması ve danışmanlığı VBT ekip tarafından sağlanmakta, 2013 ortasında tamamlanması hedeflenmektedir.

Geri Dön